Lämpötyynyt

Lämpötyynyt ovat useita kertoja käytettäviä turvallisia lämmönlähteitä.

Thermo-Rex -lämpötyyny on varauksetta hyväksytty sairaaloissa sekä hoitolaitoksissa, ja sitä käytetäänkin useissa sairaaloissa vakituisesti ympäri maan. Lämpö uusioladataan keittämällä tyynyä, jolloin se samalla desinfioituu. Ladatun tyynyn voit käyttää suoraan keittämisen jälkeen (suojaa hoidettava alue esimerkiksi pyyhkeellä palovammojen estämiseksi) tai ottaa mukaan töihin tai matkalle. Thermo-Rex -lämpötyynyssä lämpö säilyy yli tunnin ajan ja sitä voi käyttää missä tahansa.

Lämmön sitominen suolaliuokseen on tekniikkana tunnettu jo pitkään. Ongelmana on ollut lämmönlähteen kertakäyttöisyys.

Yhä uudelleen ladattava lämpökakkua onkin kauan yritetty kehittää. Ruotsalainen keksijä Göte Jonansson löysi lopulta tavan, jolla muovipussin sisällä oleva liuos saadaan luovuttamaan lämpöä napin painalluksella. Pussi voidaan kylmettyään ”ladata täyteen” lämpöä pitämällä sitä kiehuvassa vedessä. Samalla pussi desinfioituu seuraavaa käyttökertaa varten.

Thermo-Rex -lämpötyynyn mallisuojattu aktivointinappi saa aikaan natriumasetaattiliuoksen kehittymisen ja aloittaa lämmön syntymisen. PVC -muovityynyn lämpötila nousee hetkessä +54 °C -asteeseen.

Lämpö säilyy pussin koosta, ympäröivän ilman lämpötilasta, ja eristyksestä riippuen jopa useita tunteja. Saatavilla on useita kokoja ja malleja sekä yleiseen lämmittämiseen että terveydenhoitoon.

Hinnat näet hinnastosta, ja tilata voit helposti tilauslomakkeella!

Comments are closed.